vineri, 21 iulie 2017

Ciorbă de perișoare din carne și burgur

Ciorbă de perișoare din carne și burgur
Ciorbă de perișoare din carne și burgur
Ciorbă de perișoare din carne și burgur
Ciorbă de perișoare din carne și burgur
Ingrediente:
-carne tocată (amestec vită-porc);
-burgur;
-piper;
-boia iute de ardei;
-mărar;
-un albuș de ou;

-ceapă;
-morcovi;
-o rădăcină mică de țelină;
-ardei gras;
-o rădăcină de pătrunjel;
-oțet sau zeamă de lămâie;
-3-4 linguri de ulei;
-4 gălbenușuri de ou;
-smântână.
-sare;

Curățați și tocați legumele în bucăți mici. Puneți legumele într-o cratiță, aruncați un praf de sare și câteva linguri de ulei și le căliți puțin, până se înmoaie ușor. Stingeți cu apă sau supă de carne și lăsați să fiarbă.

Perișoarele vor fi frământate bine, pentru a se lega toată compoziția. Puneți carnea tocată  într-un vas. Răzuiți o ceapă mică și o stoarceți de zeamă, apoi o adăugați peste carne. Turnați sare, piper, mărar mărunțit fin, boia iute de ardei, burgur (în loc de orez) și un albuș de ou. Frământați și formați perișoarele, apoi le adăugați în supă, când legumele sunt pe jumătate fierte.

Lăsați la fiert până sunt gata perișoarele. Amestecați smântâna cu 4 gălbenușuri de ou și puțină supă, închideți focul și turnați amestecul. Potriviți gustul de sare, adăugați zeamă de lămâie sau oțet de fructe, după gust. Tocați și adăugați mărarul verde. serviți caldă cu ardei iute.
Ciorbă de perișoare din carne și burgur

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete