duminică, 23 iulie 2017

Friptură și morcovi la cuptor

Friptură și morcovi la cuptor
Friptură și morcovi la cuptor
Friptură și morcovi la cuptor
Friptură și morcovi la cuptor
Friptură și morcovi la cuptor
Morcovii la cuptor pot reprezenta o garnitură delicioasă și plină de vitamine. Chiar dacă sunt mai rar utilizați în acest mod, morcovii copți sunt dulci, apetisanți și se potrivesc de minune alături de o bucată suculentă de carne.

Pentru friptura de astăzi, eu am ales carnea de struț, dar voi puteți alege orice fel de carne. Garnitura va fi potrivită fiecăreia.

 Ingrediente:
-morcovi proaspeți;
-oțet balsamic;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-pătrunjel verde.

Morcovii vor fi foarte bine spălați. Nu este recomandat să curățați coaja. Scurtați frunzele morcovilor și așezați-i într-o tavă cu hârtie pe copt. Stropiți cu ulei de măsline și presărați sare. Dați morcovii la cuptor.

Când sunt copți, scoateți morcovii, îi așezați pe platou lângă bucata de friptură, stropiți cu oțet balsamic, condimentați cu piper, presărați pătrunjel verde.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete