Pui în crustă de condimente și salată de rucola

Pui în crustă de condimente
Pui în crustă de condimente
Pui în crustă de condimente
Pui în crustă de condimente
Pui în crustă de condimente
Ingrediente:
-un pui (1,5kg)
-sare;
-1 linguriță piper măcinat;
-4 linguri ulei de măsline;
-1 lingură boia iute de ardei;
-1 linguriță mărar uscat;

Puneți uleiul de măsline într-un bol micuț. Turnați condimentele și amestecați bine, până se obține un sos omogen.

Puiul se spală, se curăță și se usucă pe un șervet. Masați toată pielea puiului cu amestecul de mai sus. Dacă vă mai rămâne, masați și interiorul puiului.
Pui în crustă de condimente
Pui în crustă de condimente
Puneți puiul în tava de copt. Puteți așeza și o hârtie de copt sub el, pentru a nu se lipi de tavă. Stropiți cu puțin ulei de măsline și dați tava la cuptor, fără a mai adăuga alte lichide în tavă. 

Țineți focul mare pentru 20 min, apoi reduceți flacăra și lăsați puiul cca. la 2 ore. Aveți grijă să nu se frigă prea tare pielea puiului. Dacă veți constata că devine prea rumenă, reduceți și mai mult focul.
Pui în crustă de condimente
Când e gata, serviți alături de o salată potrivită. Eu am ales o salată de rucola.

Ingrediente:
-rucola;
-roșii cherry;
-ceapă;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline;
-oțet de mere, gutui sau vișine.
salată de rucola
Salată de rucola
Salată de rucola
Tăiați roșiile în jumătăți, ceapa în inele, iar rucola o lăsați întreagă. Amestecați ingredientele, faceți un sos din ulei, sare, piper, oțet și stropiți salata. Amestecați și bucurați-vă de savori și culori.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu