Vinete umplute

Vinete umplute
Vinete umplute
Vinete umplute
Ingrediente:
-4 vinete de dimensiuni medii;
-300 g ciuperci;
-1-2 cepe;
-1 ardei gras;
-1-2 roșii;
-ulei de măsline;
-sare;
-piper;
-2-3 grăunți usturoi;
-pătrunjel verde;
-cașcaval.

Vinetele se spală, se scurtează cozile, dar se păstrează cotorul și se taie pe lungime în jumătate. Se elimină miezul, iar jumătățile de vânătă se pun cu fețele în sus, într-o tavă de copt.

Miezul de vânătă, ciupercile, ardeiul, ceapa și roșiile se toacă în cuburi mici și se călesc în câteva linguri de ulei de măsline.

Când compoziția e aproape gata, se adaugă usturoiul zdrobit, sare, piper. Se mai lasă câteva momente și se ridică de pe foc.

Jumătățile de vânătă vor fi umplute cu compoziția rezultată și se presară cașcaval ras. Se pune tava la cuptor, până vinetele se rumenesc.

Când e gata, se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcorească puțin. Serviți cu iaurt și pătrunjel verde.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu